Den førstkommende torsdag i hver måned (med få undtagelser) afholder ITSDanmark webinar. Disse findes tilgængeligt herunder:
BIKE - 4C: Bicycle Information, Knowledge and Engagement - for Cities and Citizens
Oplæg på engelsk af Michael Dubbeldam, Technolution
The City of Copenhagen, together with Technolution, TriVector and the University of Copenhagen have done a Climate-KIC-sponsored 'Pathfinder' project regarding systems for gathering bicycle travel data. The project is called BIKE-4C: Bicycle Information, Knowledge, and Engagement - for Cities and Citizens. Technolution have created the Recall for Bikes solution, that uses machine learning and image processing, to re-identify cyclists in video streams from different locations in the city, in order measure real-time bicycle travel time and route selection data.
Oplæg 1: "Next steps in MaaS evolvement based on hands-on experiences" by Anton Fitzthum, Fluidtime.
Oplæg 2: "Den multimodale rejseplanlægger – en ny MaaS app" v. Flemming Bundgaard, Nordjyllands Trafikselskab.
Flemming Bundgaard vil fortælle om Den Nordjyske rejseplanlægger, MinRejseplan, som Nordjyllands Trafikselskab lancerer i april måned.
ITS World Congress 2018 i København - Medlemsfordele
Formand, Svend Tøfting, samt andre fra ITSDanmarks bestyrelse fortalte om status på ITS Verdenskongressen, der afholdes den 17.-21. september i Bellacentret i København samt hvilke aktiviteter, som ITSDanmark planlægger og hvor der er mulighed for gode medlemsfordele i forbindelse med kongressen.
Aarhus Kommune har de seneste år fulgt arbejdet med implementering af en fælles protokol for signalanlæg. I forbindelse med dette arbejde har Aarhus Kommune analyseret markedet og vurderet at OCIT vil være det rette valg for Aarhus Kommune. Michael Bloksgaard fra Aarhus Kommune fortæller om, hvorfor OCIT er valgt og status på projektet.
Oplæg af Jos van Vlerken, Københavns Kommune
Projektleder Jos van Vlerken fra ITS teamet i Trafikenheden, Københavns Kommune, vil fortælle om benyttelsen af forskelligartede undersøgelsesmetoder afhængigt af og tilpasset undersøgelsesobjektets omstændigheder. Udgangspunktet er i evaluering af ITS projekter.
Oplæg af Bo Westhausen, COWI
I dag anvendes en række trafiksensorer som baserer detekteringen på vidt forskellige teknologier. De traditionelle kobberspoler (induktive spoler) som nedskæres i kørebanen er langsomt ved at blive erstattet af ”overjordiske” sensorer, som er langt mindre vedligeholdelseskrævende. Blandt de nye trafiksensorer, rummer specielt den nye radarteknologi en række spændende muligheder for at udvikle den "intelligente" trafikstyring, som anvendes i signalregulerede kryds i dag. Med den nye type radar vil styringsprincipperne kunne ændres fra at være begrænset til faste detekteringspunkter til tracking af det enkelte køretøj.
Oplæg af Rolf Sode-Carlsen, Rambøll
Oplægget omhandler afprøvning af frit fasevalg i signalanlægget Genvejen/Skanderborgvej i Aarhus. Frit fasevalg er ikke anvendt i Danmark tidligere. Afprøvningen er gennemført i en simuleringsmodel, bl.a. ved simulering af ETA-radarer (Estimated Time of Arrival) i krydset.
Oplæg af Jonas Hammershøj Olesen
Aarhus kommune har brugt et rejsetidsmålesystem, hvor dagens situation sammenlignes med normalsituationen. Målet har været, ved bedst mulig styring og optimering, at opnå en mere effektiv trafikafvikling.
Jonas Hammershøj Olesen fortæller om hvordan systemet fungerer i praksis.
Oplæg af Rasmus Lindholm
MaaS (Mobility-as-a-Service) kan tilbyde de rejsende mobile løsninger baseret på behov. Dette gøres ved at kombinere transporttjenester fra offentlige og private transportleverandører gennem en fælles IT-platform, der opretter og styrer turen, som brugerne kan betale for med en enkelt konto. Rasmus Lindholm fra ERTICO fortæller om MaaS, om hvad der sker internationalt inden for området og om de eksisterende udfordringer.
Hvis du har spørgsmål til oplægget eller andet MaaS relateret, kan du kontakte Rasmus Lindholm på følgende mail-adresse: r.lindholm@mail.ertico.com
Du kan se slidesene fra oplægget her.
Oplæg af Tom Buck
Førerløse biler er ikke en ny idé. Fremskridt inden for teknologien betyder dog at konceptet er en større realitet nu end nogensinde før. Og mens medierne rapporterer i stor stil om hvordan disse førerløse biler vil opføre sig på vores motorveje kan det måske tænkes at bilernes største effekt vil være på parkeringsindustrien? I dette webinar belyser Tom Buck fra Swarco nogle af de eksisterende udfordringer og muligheder for parkeringsindustrien i forhold til dette koncept.
Oplæg af Sebastian Dittmann
Sebastian Dittmann fra Hermes Traffic Intelligence giver en introduktion til platformen HOTS (Hermes Online Traffic data Services) inklusiv platformens eksisterende og fremtidige funktioner.
Oplæg af Preben Fugl Andersen
Preben Fugl Andersen fra Blip Systems A/S holder et oplæg om deres integration mellem BT/WiFi og radar, hvilket har resulteret i bedre data om blandt andet rejsetider, hastighed og klassificering.
Oplæg af Winn Nielsen, Københavns Kommune
og Jens Mogensen, Region Nordjylland
Anvendelsen af dynamiske data bliver mere og mere udbredt. Det første indlæg fra Jens Mogensen, Region Nordjylland omhandler et stort EU-projekt Mobinet hvor det udvikles og afprøves services som skal kunne fungere i flere lande. Dernæst vil Winn Nielsen fra Københavns Kommune fortælle om kommunens arbejde med åbne data, som er en forudsætning for troværdige dynamiske data.
Oplæg af Rasmus Albrink, COWI
I løbet af de sidste to år har COWI arbejdet intenst på at udvikle dronefilm fra blot at være en observationsmetode til at bidrage med helt ny viden inden for trafikken. Dette arbejde har nu resulteret i en samarbejdsaftale med det Tjekkiske firma, RCE Systems, om anvendelse og videreudvikling af softwareproduktet DataFromSky i Danmark, Norge, Sverige, Island og Finland.
Dermed kan de levere filmoptagelse med drone uden mellemlanding i timer ad gangen – og de kan nu også gennemføre meget avancerede videoanalyser af de optagne film. Kombinationen er unik og åbner en helt ny verden af muligheder for at få flere data ud af film optage med droner – eller film optaget med et helt almindeligt kamera, der er placeret, så der kan opnås det nødvendige overblik over de elementer i trafikken, der ønskes analyseret.
Se et trafikanalyse-klip fra en drone i brug her
Oplæg af Søren Voigt, Blindspotit
Søren fortæller om hvordan Blindspotit praktisk arbejder med at løse højresvingsproblemstillingen - ved inddragelse af cyklisterne. Dette gøres ved at informere dem om chaufførens blinde vinkel ved højresving, netop i det øjeblik svinget udføres. Målet er her igennem at gøre cyklisterne opmærksomme på hvor det er uhensigtsmæssigt at placere sig i forhold til køretøjet og dermed opfordre til at positionere sig så chaufføren kan se dem.
Oplæg af Inger Foldager og Bjarne Bach Nielsen, Vejdirektoratet
Vejdirektoratet har i 2014/15 gennemført et testforsøg med kombinationen af udstyr til køretøjsklassifikation og nummerpladeaflæsning. Formålet har været at afdække muligheden for etablering af et system til registrering af danske og udenlandske lastbiler.
Oplæg af Sanne Nørgaard, NT
NT og GoMore har valgt at indgå et 6 måneders pilotprojekt for at øge mobiliteten i Nordjylland. I oplægget informeres om NTs bevæggrunde for at indgå et samarbejde med GoMore, hvad samarbejdet i store træk vil gå ud på, og hvordan løsningen vil blive implementeret i samarbejde med udvalgte nordjyske kommuner.
Oplæg af Claus Lund Andersen, Vejdirektoratet
Via Svend Tøfting, formand for ITSDanmark.
Oplæg af Henrik Eriksen, Teknisk direktør, Adibus A/S
Adibus har som en af de første virksomheder i Danmark lavet integration til rejsekort der bl.a. betyder at chaufførerne kun behøver at logge på rejsekortet, hvorefter relevante login informationer automatisk kan distribueres til andre løsninger. Webinaret vil omhandle erfaringer og udfordringer der har været og vil være relevant for dig der arbejder med IT i busser hos trafikselskaber eller operatører.
Oplæg af Anders Bak Sørensen, Vejdirektoratet
Lasse Christensen, Invest in Denmark
Oplæg af Tanja Kidholm Osmann Madsen og Harry Lahrmann, Trafikforskningsgruppen, Aalborg Universitet.
På Aalborg Universitet er der udviklet software til analyse af videooptagelser af trafik. Programmet er primært en såkaldt Watch Dog, hvor princippet er, at man optager lange videosekvenser med et stationært videokamera i fx et kryds og efterfølgende bruger programmet til at tidsstemple situationer, hvor der sker noget interessant i optagelsen.
Oplæg af Ole Meyer fra Swarco
om Rigspolitiets nye fotovogne med mulighed for spørgsmål og debat.
Oplæg:
Presentation of the European Union funded thematic network “P4ITS”
af Giacomo Somma, ERTICO - Brussels:
Public Procurement of Innovation for cooperative ITS. The main objective of the network is to enable exploring common issues and themes with counterparts from different countries with a view to develop a more concerted approach for innovation procurement and deploying C-ITS in Europe.
Relevant approaches in public procurement for innovation (PPI)
af Lasse Stender, North Denmark Region:
A presentation of relevant approaches to procurement of innovation, applicable with the EU procurement directive. The main focus is on the considerations of the public purchasers when procuring solutions that might contain innovation.
Project with innovative ITS procurement in Copenhagen.
af Emil Tin, City of Copenhagen:
Copenhagen has in 2013/2014 completed a public private innovation process (OPI) with the participation of 15 Danish and European companies and two institutions of knowledge. The partners came together in 8 teams across companies and expertise and developed surprising and positive concepts for traffic management. The urban space was used as a laboratory and some of the concepts are now included in the upcoming ITS offering. There has been completed an evaluation showing that both the parties and Copenhagen has had very positive experiences with OPI process
Oplæg af Lars H. Jakobsen fra ITS Teknik
Webinar med fokus på intelligente trafiksignalers fremtid og muligheder.
Oplæg af Jens Peder Kristensen, Key Research.
- Oplæg af Wojchiech Goj, Swarco.
Fokus på muligheder for smarte ITS løsninger mellem biler, mobile enheder og infrastruktur.
Tilmelding til fremtidige webinarer
Bliv meldt til vores Webinar-mailiste, hvis du ønsker information i din mailbox om kommene webinarer - ved at skrive til os her
Oversigt over tidligere webinarer:
BIKE - 4C: Bicycle Information, Knowledge and Engagement - for Cities and Citizens
ITS World Congress 2018 i København - Medlemsfordele
Forbedret trafikstyring i trafiksignalanlæg
Simulering af ETA-radar og signalanlæg uden omløbstid
Rejsetidsovervågning af kryds og strækninger i Aarhus Kommune
Hermes Online Traffic data Services (HOTS)
Integration mellem WiFi og Radar
Forebyggelse af højresvingsulykker
Deleøkonomi -NT's samarbejde med GoMore -
Live fra ITSWorld 2015 i Bordeaux
Innovative udbud af ITS-projekter