ITSDanmark Nyhedsbrev februar 2023 


Nyt fra formanden 
2023 er godt i gang. Velkommen til en opdatering på ITSDanmark-programmet i løbet af året.

Konferencer
Fremtidens Transport 30. januar startede 2023 med godt indhold. Udfordringen er fortsat at få reduceret CO2-udledningen fra transport.

Vores medlemmer ønsker mere synlighed i Danmark omkring ITSDanmark. Det kan forhåbentlig ses ud fra konferenceplanerne for 2023. ITSDanmark vil være til stede på Transport 2023 i Herning samt vores eget årsmøde i april, på Trafikdage i Aalborg i august og Vejforum i december. Se mere herom, og især hvordan du kan bidrage til at gøre ITS synligt under konferencer.

Årsmødetemaet i år bliver: ”Grønnere mobilitet med digitale virkemidler.” Glæder mig til at se, hvordan vi kan folde temaet ud og sætte skub i omstillingen med digitale virkemidler.
 
Projekter
Er du interesseret i at gøre det nemmere at planlægge, booke, betale og navigere rejser ikke kun i Danmark, men overalt i Norden, har vi brug for dig på NOMAD-projektets store workshop om grænseløs mobilitet 17. april 2023. Her er mulighed for at netværke med aktører fra alle nordiske lande. Se mere under projekter.

Næste uge fortæller jeg om NOMAD-projektet på Transport Ticketing Global-konferencen i London. Se mere her: 2023 Conference Programme (transport-ticketing.com)

Webinarer
Prøv næste gang, du er inde for at se et tidligere webinar, at scrolle igennem hele serien, som startede tilbage i 2014. Ret imponerende mængde ITS-indhold.
Sidste to webinarer om måling og reduktion af CO2 har været superaktuelle og kan anbefales til alle, der er på jagt efter reduktioner for at gøre byer/kommuner grønnere.

Nye medlemmer
ITSDanmarks virke styrkes bedst ved mange medlemmer. Det er en fornøjelse at kunne byde Al-kon og Bravida velkomne i ITSDanmark.
Kender du nogen, der virker med ITS i en virksomhed, kommune, uddannelse m.m., som endnu ikke er medlem, så prik gerne til dem.


Kaffe?
Er du interesseret i at lære ITSDanmark nærmere at kende? Jeg er klar til en kop kaffe
Book et kaffemøde
Konferencenyt
Fremtidens Transport 2023
Kan vi knække kurverne?
30. januar – IDA Konference
 
Som altid spændende og aktuelt program, godt fremmøde og god debat på årets nytårskur for alle med interesse i dansk transport.
Her et par billeder fra dagen:
 
CO2-reduktion/omstilling til mere bæredygtig mobilitet er det store tema, og det følger vi op på ved ITSDanmarks årsmøde i april.
Forsøg med trængselsafgifter er teknisk set en ITS-disciplin. Er sikker på, at mange følger udviklingen tæt, og vi opfordrer projektet til at vidensdele så meget som muligt.

Spændende indlæg fra Louise Vang om den antropologiske observation af vores mobilitetsvaner. Hvad vi siger, hvad vi gør, og hvad vi siger, at vi gør (Margaret Mead). ”Hvorfor lader vi ikke bilen stå? Er der for lidt trængsel? Er det for let at parkere? Er det for billigt at vælge bilen?”

Efter frokost var der tre temaer. Indenfor temaet "Billetter og rejsehjemmel" kunne vi erfare, at både DSB og Rejsekort&Rejseplanen arbejder med at udvikle check ind/ud i en app samt at vise tredjeparts mobilitetsformer.

Vi kan allerede nu røbe, at Fremtidens Transport er i kalenderen igen sidste mandag i januar 2024.


Transportmesse, Herning 
ITSDanmark er med på den kommende Transportmesse i Herning (20.- 22. april). Transportmessen ønsker at udvide med et innovations- og Last Mile-tema. 

ITSDanmark byder ind med en fælles stand for vores medlemmer samt har tilbudt at være vært for en innovationsscene. Vi vil sammensætte et program spækket med ITS-innovation, cases og best practise – tænk ITSDanmark Webinar live.

Har du et oplæg eller lyst til at være med på Transport 2023, så brug kontaktknappen.
 
Kontaktknap: Vil gerne vide mere om Transport 2023


ITSDanmarks årsmøde 2023
Sæt kryds i kalenderen 26. april


 
Fra sidste årsmøde i 2022 i Aarhus
ITSDanmarks årsmøde bliver i år afholdt i hovedstadsområdet. Vi udkommer snart med program og sted.

Temaet i år er: Grønnere mobilitet med digitale virkemidler.

Sæt allerede nu kryds i kalenderen til årets netværksevent for alle, der arbejder med ITS, mobilitetsdata og andre digitale virkemidler for bedre mobilitet.
 


ITS European Congress 2023
Lissabon 22-24. maj
 
Tid til at registrere sig til årets ITS europæiske kongres i Lissabon! Kongressen løber af stablen 22-24. maj. 

Der er Early Bird-priser indtil 17. april. Medlemmer af ITSDanmark kan med fordel kontakte vores sekretariat om tilmelding og rabatkode. Der gives 10 % rabat på billetter.  

Har din virksomhed ønske om at udstille på kongressen, kan vi formidle kontakten til Nordic+ standen, som er en fællesstand for Nordiske ITS-medlemmer.

Læs mere om kongressen her: ITS European Congress Lisbon 2023

Kontakt os om registrering, rabatkode m.m.
 


Trafikdage 2023
 
Trafikdage 2023 falder i år den 22.-23. august i Aalborg.

ITSDanmark byder ind med temaer inden for vores virke.

Kontakt os gerne med inspiration til aktuelt indhold. Call for papers er åben indtil 1. april.

Læs mere her: https://www.trafikdage.dk/
 


Vejforum 2023
 
I år kan du møde ITSDanmark på Vejforum 2023. Vi byder ind med en stand og temaer om bedre mobilitet med digitale virkemidler.

Vi har brug for inspiration fra vores medlemmer til at være superaktuelle.
 
Projektnyt
NOMAD
Et Nordic Innovation og Region Hovedstaden finansieret MaaS-projekt

NOMAD-projektets fællesnordiske workshop i København er udskudt til den 17. april.

Ambitionen er at simulere forskellige MaaS-modeller for især rejser på tværs af regionale og nationale grænser.
Det nordiske NOMAD-projekt har fokus på at understøtte udbredelsen af Mobility as a Service (MaaS) igennem at sætte fokus på rammerne for datadeling – herunder også roaming på tværs af lande.

Hvordan kan det blive lige så nemt at bruge kollektiv transport og private delemobilitetsaktører til at komme omkring i Norden med MaaS, som det er at bruge egen bil med GPS?

Er du interesseret i workshoppen, så kontakt Søren Sørensen
 
Læs mere om Nomad her

Nye projekter 


Der er hele tiden nye projektpuljer på vej. Sekretariatet har antennerne ude for at finde finansieringsmuligheder fra forskning i ITS til nye mobilitetsstrategier og pilotforsøg, hvor ITS medvirker til bedre og mere bæredygtig mobilitet.

ITSDanmarks bidrag er typisk at samle konsortier, bidrage til fremdrift samt vidensdeling.
Vi undersøger i øjeblikket et MaaS-pilotprojekt.

Har din organisation en ide til et projekt, hvor ITS kan medvirke til bedre mobilitet, så kontakt endelig Søren Sørensen.
 
Vidensdeling 
ITS Webinar
ITSDanmarks webinarer transmitteres på 9. år den første torsdag i måneden kl. 15-16.

De sidste to temaer har handlet om brug af ITS til at måle og minimere CO2-udledningen i transporten. De er værd at se eller gense.
 
Ved du, at du kan se eller gense samtlige webinarer siden 2014 på ITSdanmarks hjemmeside?

Torsdag 2. marts vender vi tilbage. Temaet er lige på trapperne. Du kan tilmelde dig en mailliste, så du altid får besked om næste måneds tema, så snart det er klart.

Redaktionen er altid på jagt efter spændende temaer og faglige oplæg inden for ITS. Kontakt Søren Sørensen med din ide.
Se eller gense ITS Webinarer her
Twitter
Facebook
Website
ITSDanmark
Lautrupvang 2
2750 Ballerup
www.itsdanmark.dk

Følg os på LinkedIn