ITSDanmark Nyhedsbrev december 2021

Julehilsen fra ITSDanmark


2021 har været endnu et fantastisk år i ITSDanmark. Selv med Corona som blind passager er det lykkedes for os at holde netværksaktiviteterne kørende. Som for alle andre er der navigeret mellem fysiske og virtuelle møder afhængig af pandemiens luner.

Webinarer
ITSDanmark Webinarer er dog altid virtuelle. Se eller gense 6 webinarer fra 2021 på Afholdte Webinarer | itsdanmark.dk. Blandt temaerne har været: Autonome køretøjer, Nomad – et MaaS projekt, Kommune- og mobilitetsplaner, åbne mobilitetsdata, DOLL ITS Living Lab, Passagertælling i realtid og senest Cykeldata som et økosystem. Vi er klar første torsdag i 2022 – cyklens år – med et oplæg fra Vejdirektoratet om Cykelpuljen 2021 og cyklen som en del af infrastrukturplan 2035. Tema 2 på januar webinaret er ITSDanmarks plan for året og nye tiltag.

ITS World Congress
ITS World Congress i Hamborg var klart den største manifestation af ITSDanmark længe. 17 danske ITS firmaer og organisationer deltog på den fælles Nordic+ stand sammen med kolleger fra vores søsterorganisationer i Norge, Sverige, Finland og Estland. Med god støtte fra Eksportrådet fik deltagerne et godt afsæt til at promovere Danske ITS løsninger. Vi håber, at I alle blev inspirerede og fik nogle gode kontakter til videre samarbejde. Herfra skal lyde en stor tak til Rasmus Lindholm og vores sekretariat for det store planlægningsarbejde og en god afvikling i samarbejde med de andre nordiske ITS organisationer.


Collage fra ITS World Congress i Hamborg: Aktivitet på ITS Nordic+ standen, Nordisk aften, organisationer repræsenteret på Nordic+ standen og ja, der var krav om mundbind og vaccination.

Projekter i 2022:
ITSDanmark er med i NOMAD projektet og har i 2022 til opgave at facilitere en fælles drøftelse om MaaS blandt mobilitetsaktører i Danmark og Greater Copenhagen. Blandt emner er: governance, samarbejde, datadeling, videresalg af billetter og andre mobilitetsservices, rejserettigheder, tekniske og juridiske aftaler m.m. Er du interesseret i at være med til at forberede eller komme med synspunkter så kontakt os endelig. Læs mere om NOMAD her: 
NOMAD – Nordic Open Mobility and Digitalization (nomadmobility.org)
 
Bestyrelsen ønsker at fremme facilitering af projekter, som kan skabe samarbejde og innovation både blandt vores medlemmer og internationalt. Vi hører gerne om ideer til projekter, der kan virke til gavn for branchen.

Til alle vores medlemmer
Mange tak til alle i ITSDanmark for jeres virke til at fremme brug af intelligente transportsystemer og løsninger i 2021. Målet er fortsat at mindske trængsel, øge trafiksikkerheden og reducere miljøbelastningen. Og der er stadig nok at tage fat på i 2022.
 
Men først en velfortjent juleferie. Håber I kan nyde den og holde omikron ude i kulden.
 
Vi ses i 2022 - og virtuelt allerede torsdag den 6. januar kl. 15.00 til ITSDanmark webinar.
  
God Jul og Godt Nytår
 
Søren Sørensen
Bestyrelsesmedlem og webinar koordinator

 

Tilmeld dig næste webinar her
Website
Email
ITSDanmark
Lautrupvang 2
2750 Ballerup
www.itsdanmark.dk

Følg os på LinkedIn